HotellLondon.no - billig hotell i London!
   

Tips: Velg riktig hotell i London

Riktig hotell London - velg rett hotell i London
   
Hvilket hotell skal du velge i London?

Det er mange tusen hoteller å velge mellom i London. Så hvordan finne det rette?

På vår side med tips om billig hotell i London fremgår det at det er en rekke faktorer som påvirker prisen på hotell i London. Men selv om prisen selvfølgelig er viktig for ditt valg av hotell i London, er det verdt å tenke på at det også er andre faktorer som bør spille inn for at oppholdet skal bli best mulig. Og det er også viktig å forstå hvordan dine kriterier ved valg av hotell igjen påvirker prisen.

Her er våre beste tips for valg av hotell i London:
 

 

Standard

Generelt er standarden på hoteller i London noe lavere enn hva vi er vant med i Norge. For eksempel vil et 4 stjerners hotell kunne ha en litt annen stil enn hva man kan forvente ved fire sjerner i Norge. Rommene vil ofte fremstå som litt mer gammeldagste og "maksimalistiske" enn skandinaviske hotellrom i samme klasse.

Ved å gå ned i standard, vil du kunne få billigere hotell i London. I vurderingen om hvilken standard man skal legge seg på, er det verdt å huske at standarden er et hakk lavere (men ikke dramatisk) på hoteller i London enn her hjemme.

 

Samtidig kan det være lurt å tenke på formålet med turen i forhold til hvilken standard man skal velge. Er det en romantisk tur for å pleie kjærligheten bør man kanskje legge litt ekstra penger i standard, mens er det en guttetur med liten tidsbruk på hotellrommet kan man gjerne gå ned litt i standard.

 
Beliggenhet:

Også beliggenhet påvirker hotellprisen. Sentralt beliggende hoteller er generelt dyrere enn mer usentrale. Så her blir det en vurdering av hvor mye man er villig til å betale for å ha gangavstand til byens fasiliteter. Men husk at London er en stor by, så selv et "sentralt" hotell vil være usentralt i forhold til mange fasiliteter.

Undergrunnsbanen "Tube" fungerer meget godt til stort sett alle døgnets tider i London, og ligger hotellet i nærheten av en Tube stasjon, vil det fungere greit å bo litt i utkanten av byen. Man må da selvsagt regne noen pund ekstra i døgnet i transport, men det vil likevel oftest lønne seg å bo en "Tube-tur" ut av "gryten". Ved å bo på et hotell litt utenom "turistfeller" som f.eks Oxford Street, vil man også få se litt mer at det "ekte" London. Og mange nabolag litt mer i utkanten av byen er svært koselige.

Så om man velger å bo i transportdistanse fra bykjernen, er det altså viktig å velge et hotell med gangavstand til Tube, da annen transport kan være kaotisk til tider. Det opplyses om avstand til Tube-stasjon i beskrivelsen av de fleste hoteller. Du kan også finne kart over the Tube her.

   
Frokost:  

Man bør være oppmerksom på at svært mange hoteller i London har priser oppgitt uten frokost inkludert. Dette er uvanlig på hoteller i Norge, hvor frokost stort sett alltid er inkludert. Hvis man skal betale seg inn i frokostsalen, koster dette gjerne rundt 100 pr pers. Dette er viktig å huske på når man sammenligner hoteller i London. Vurderer man to hoteller der det ene har frokost inklusive, og det andre ikke, må man altså tenke på at hotellet uten frokost inkludert i realiteten fort kan bli 200 kr dyrere enn prisen som er oppgitt.

Det er også viktig å skille mellom typer frokost hoteller tilbyr. En "continental breakfast" i England er ofte ikke muy å skryte av (spesielt ikke på billigere hotell). En "full english breakfast" er derimot et skikkelig måltid som holder deg mett langt utover dagen.

 
   
Fasiliteter:  
Før booking bør du vurdere om det er spesielle fasiliteter du trenger. Trenger du for eksempel tilgang til trådløst nettverk? Andre fasiliteter kan være boblebad på rommet, svømmebasseng på hotellet, spa osv. Hvis noen spesielle fasiliteter er viktig for deg, vil det være et irritasjonsmoment om de ikke finnes på hotellet. Men om du velger et hotell med mange fasiliteter du ikke bruker, vil dette kunne gjøre hotellet unødvendig dyrt. Dette er noe man kan ofre en tanke før booking.  
   
Anbefalte nettsider for booking av hotell i London:
 
Hotels.com London Stor, sikker og brukervennlig tjeneste for hotellbooking. Gode priser og stort utvalg av hoteller i London. For fyldig beskrivelse, se vår booking-side.
HRS London En bookingtjeneste som ikke har rukket å bli så stor i Norge enda. Men har svært gode priser på hoteller i London, og er absolutt verdt et forsøk. For fyldig beskrivelse, se vår booking-side.
Expedia London Expedia bør også sjekkes før bestilling av hotell i London. Tilbyr ofte svært god pris på hoteller/pakkereiser på sin London-side, hvor de lister sine hoteller i London etter pris. For fyldig beskrivelse, se vår booking-side.
Venere Ukjent side for mange nordmenn, men får god kritikk i mange tester. Gode priser på hoteller i London. For fyldig beskrivelse, se vår booking-side.
 
     
     

Enda en side fra MG.no!

Utgiver: Martin Granum